Lil’ Kleine is hoofdact bij de Pinksterfeesten van Delfzijl

In Delfzijl wil men de jeugd bij de traditionele Pinksterfeesten blijven betrekken. Daarom is Lil’ Kleine geboekt als hoofdact tijdens het dijkfeest op Pinkstermaandag.

W,We zijn een oude vereniging maar we willen met de tijd meegaan”, zegt bestuurslid Fred Kappelhof van de organiserende KZ&RV Neptunus.

Die zelfde middag treden ook Ronnie Ruijsdael, Papa di Grazzi en de van oorsprong Delfzijlster Pieter van der Zweep op. ,,Hij heeft via het programma The Voice of Holland een podium voor heel Nederland gekregen, dat moeten wij hem zeker een groot podium in Delfzijl bieden”, zegt Kappelhof. Ondanks de werkzaamheden aan de zeedijk kan het feest, dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt,  op de vertrouwde plek bij het strand plaatsvinden.

Nieuw: met volle kracht over de gracht

De Pinksterfeesten beginnen al op woensdag voor pinksteren met de opening van de kermis. Tot en met maandagavond, als het vuurwerk als afsluiting boven de haven wordt afgestoken, staat het centrum van Delfzijl en de haven bol van activiteiten.

Nieuw is op zaterdag het evenement ‘Met volle kracht over de gracht’.  Een initiatief van een vriendengroep. ,,Ons plan is met open armen door bestuur van Neptunus en de sponsoren ontvangen”, aldus een woordvoerder. ,,Het wordt een fiets ‘m erin. Een middagvullend evenement omlijst met muziek.”

Meer nieuwe activiteiten

Nieuw zijn ook de activiteiten bij de Centrumkerk die sinds vorig jaar zowel bedrijven als horeca herbergt. De Stichting Havenstad Events verzorgt hier in twee tenten optredens van onder meer Felix Pot. Behalve veel muziek en ander entertainment bevat het programma zoals elk jaar sportieve elementen zoals zeilwedstrijden op de Eems, roeiwedstrijden op het Damsterdiep en het altijd hilarische sliksleeën achter de dijk bij het Eemshotel. 

Het hele programma is hier te vinden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.