Logopediste uit Stadskanaal ontvangt internationale prijs

Het bedrijf TinyEYE Europe van Elisa Gielen uit Stadskanaal is voor de tweede keer in korte tijd in de prijzen gevallen.

Ontving ze kortgeleden een innovatieplaats van minister Edith Schippers, deze week hoorde ze dat ze met middelen uit het Oranje Handelsmissie Fonds een jaar lang wordt geholpen om haar activiteiten uit te kunnen breiden naar het buitenland.

Gielen en haar collega’s geven online logopedie. Ook hebben ze spraakgames gemaakt voor vluchtelingen en anderstaligen. Die kunnen zichzelf spelenderwijs nieuwe klanken aanleren en zo verstaanbaar leren praten in een nieuwe taal. Voor de methodes van TinyEYE Europe bestaat al interesse vanuit Duitsland en België.

De prijs van het Oranje Handelsmissie Fonds werd uitgereikt na een volgens Gielen bloedstollende finale. Het fonds is een initiatief van ING, KLM, MKB-Nederland en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Uit liefst zeshonderd inschrijvingen zijn tien winnaars geselecteerd.

Volgens het fonds gebeurde dat op basis van ‘de kracht van hun product of dienst, hun ambitie en de motivatie om in een bepaald land succesvol te zijn’.

Leuke ‘bijvangst’ voor alle winnaars is dat ze komende woensdag in Amsterdam op de beursgong mogen slaan. Zo kunnen ze hun buitenland-avontuur letterlijk en figuurlijk kracht bij zetten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.