Lok: gedeputeerde gooit olie op het vuur

Gedeputeerde Henk Staghouwer gooit onnodig olie op het vuur met zijn uithaal naar de bestuurders in Oost-Groningen. Dat vindt CDA-wethouder Seine Lok van de gemeente Vlagtwedde.

Hij reageert zo op de toespraak van Staghouwer tijdens de installatie van de nieuwe commissaris van de koning René Paas. Daarin refereerde de gedeputeerde aan het rapport van Bert Middel en Gerard Kremer, de beide gebiedsregisseurs voor Oost-Groningen.

In dat rapport staat dat de bestuurders in die regio door gebrek aan onderlinge samenwerking er maar niet in slagen handen en voeten te geven het uitvoeren van het Akkoord van Westerlee. Daarin gaat het om werkloosheidsbestrijding en de afbouw van de sociale werkvoorzieningschappen.

Staghouwer wees er op dat naar aanleiding van het rapport geen van de Oost-Groninger bestuurders kennelijk zijn conclusies trekt en dat de gelatenheid als een ‘klamme deken’ over die regio ligt.

,,Ik vind dit soort uitspraken ongenuanceerd en ook ongepast’’, stelt Lok. ,,Er wordt zo olie op het vuur gegooid. De gedeputeerde doet op deze manier wat de bestuurders in het rapport wordt verweten.’’

Lok benadrukt dat de bestuurders in Oost-Groningen wel degelijk hun best doen om het Akkoord van Westerlee uit te voeren. ,,En daarin hebben we ook stappen gezet. Persoonlijk vind ik dat wij deze klus heel goed zelf kunnen klaren en de gebiedsregisseurs daarbij niet nodig hebben.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.