Loppersum houdt bijna 6 ton over in 2015

De voorlopige jaarrekening van 2015 van de gemeente Loppersum laat een positief saldo zien van 599.000 euro.

‘Onzeker jaar’

Wethouder Rudi Slager (ChristenUnie) is tevreden: ,,Het was financieel gezien een onzeker jaar. De vraag was of we de sociale taken binnen het budget konden uitvoeren. En zouden we worden gecompenseerd voor het werk in het aardbevingendossier? Dat gebeurde en we hebben dus zelfs wat overgehouden.’’

De aardbevingsproblematiek slokte veel aandacht op. Onder meer door de installatie van het bureau Nationaal Coördinator Groningen. Ook zijn de eerste stappen gezet in het versterkingsprogramma.

Daarnaast moesten alle zeilen worden bijgezet om de negatieve effecten van de bezuinigingen in de zorg te beperken. Het college vindt dat Loppersum daarin geslaagd is. Terwijl de toegankelijkheid voor WMO en Jeugd is verhoogd door het KlantContactCentrum.

Ontwikkeling

Ook op andere vlakken is volgens B en W het nodige gedaan. Zoals de ontwikkeling van het centrum van Loppersum, met nieuwe supermarkt en parkeervoorziening, de herinrichting van het Concordiaplein in Middelstum en de start van de aanpak van het Asingepark en het begin van het leefbaarheidsplan ’t Zandt op de kaart.

Het college wil 258.000 euro van het overschot gebruiken voor lopende verplichtingen en niet afgeronde projecten. Daarnaast is 30.000 euro nodig voor de aanleg van extra parkeergelegenheid achter het gemeentehuis. Wat overblijft, 311.000 euro, gaat naar de algemene reserve.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.