Loppersum start actie tegen zwerfvuil en hondenpoep

In Zeerijp is woensdag een actie gestart die openbare ruimten in de gemeente Loppersum schoner moeten houden. Wethouder Bé Schollema ging aan de slag met leerlingen van obs Wilgenstee en een aantal inwoners die al een tijdje bezig zijn met het opruimen van afval.

De actie heet ‘Natuurlijk een nòg schoner Loppersum’. Inwoners en scholen gaan samen met de gemeente aan de slag.

Extra afvalbakken

In de komende weken worden in de pilotdorpen Middelstum en Zeerijp extra afvalbakken en blikvangers geplaatst voor zwerfafval en hondenpoep. Hondenbezitters worden gestimuleerd de uitwerpselen van hun viervoeter op te ruimen. Ze ontvangen daarvoor speciale zakjes.

In Middelstum wordt de wandelroute langs de ijsbaan schoongemaakt en opnieuw met groen ingeplant. De afvalbakken voor zwerfvuil en hondenpoep komen langs die route en langs de Boerdamsterweg. De blikvanger komt langs de fietsroute naar Fraamklap, laat de gemeente weten. Plan is om over enige tijd een zogenoemd hondenuitrenveld te realiseren langs de Boerdamsterweg en in de Groene Long.

Blikvangers

In Zeerijp komen extra afvalbakken in de omgeving van obs de Wilgenstee. De blikvangers komen langs de fietsroute Woldweg en Eenumerweg.

De gemeente gaat in de gaten houden of de nieuwe voorzieningen resultaat opleveren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.