Loppersum zet deur open voor andere vorm van herindeling dan DEAL

De gemeenteraad van Loppersum is bereid te praten over andere vormen van herindeling dan het door haar gewenste samengaan met Delfzijl, Eemsmond en Appingedam.

De gezamenlijke fracties in de raad hebben dat dinsdag in een verklaring laten weten. Voorwaarde is wel dat de provincie Groningen met goede argumenten komt waarom de zogeheten DEAL-variant geen optie is. Ook vinden de partijen dat de stem van Loppersum moet worden gehoord in de uiteindelijke beslissing.

Het statement komt nadat de provincie groen licht gaf voor het samengaan van Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond. Daarmee werd voor Loppersum, Delfzijl en Appingedam de deur dichtgegooid voor een fusie met Eemsmond.

Die ontwikkeling heeft Loppersum verbaasd, aldus de fractievoorzitters. Dat bleek ook al in de speciale raadsvergadering van vorige week. De keuze voor BMWE wordt niet gezien als een samenhangende en onderbouwde keuze voor het gebied. Alvorens het overleg over een andere variant dan DEAL in te gaan, wil Loppersum van de provincie een duidelijk verhaal waarom haar voorkeur van tafel is.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.