Louis Stiller wint Groninger Persprijs 2015

Louis Stiller uit Warffum won zondag in het Groninger Forum de Groninger Persprijs 2015 met zijn reportage ‘Hoe Warffum werd wakkergeschud (Vrij Nederland, 11 februari 2015).

Hij ontving de prijs tijdens een speciale uitzending van het programma Stand van Stad. Stiller kreeg de wisseltrofee, het kunstwerk De Gouden Kolom en een geldbedrag van 1500 euro uit handen van Karin Sitalsing van Genootschap Groninger Persprijs.

,,Een reportage die de lezer meeneemt in aardbevingsgebied, in het niet zelden voorkomende traject van ‘Ach, er is niet zoveel aan de hand’, tot de wanhoop als het eigen huis steeds verder achteruitgaat en de mens steeds meer begint te twijfelen over weggaan of blijven. Edoch, het verhaal neemt een wending als uit de ontreddering nieuwe hoop gloort als de bewoners van Warffum het initiatief in eigen hand nemen", zei de jury over het winnende werk.

Andere genomineerden waren Rosa Timmer met De kruisgrijper (Dagblad van het Noorden, 30 juni 2015) en Saskia Jeulink met Symfonie voor de Veenkoloniën (Groningen, december 2015). Timmer schreef een indringende reportage over haar aanranding in een Groninger café en de lange weg van aangifte doen.

Saskia Jeulink maakte een humoristisch tv-portret van een orkest dat muziek maakt met geluiden uit de Veenkoloniën. De camera volgt componist Jurriaan Berger die op zoek is naar de geluiden van die streek.

Stadsblog Sikkom won een extra prijs voor het onderzoeksproject Van wie is de stad.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.