Ludina Terras Groningen publieksfavoriet van Nederland

Het Ludina Terras van Café De Toeter sleepte maandag de eerste prijs binnen van de Terras Top 100 Publieksprijs 2016. Hiermee verstootte de Groningse horeca aangelegenheid de tot nu toe onverslagen winnaar Het Hooihuis in Roosendaal van zijn troon. Deze eindige echter eerste in de Terras Top 100.

Eigenaar Maik van Heerd mag, wat het publiek betreft, zijn drijvende terras een jaar lang het beste terras noemen van Nederland. Landelijk bezet hij in de Terras Top 100 de 22ste plek.

De publiekswinnaar werd door online stemming gekozen. Ludina Terras wist in de laatste week een eindsprint te maken en eindigde met een kleine 500 stemmen (1340 stemmen) meer boven de nummer twee: Eetcafe Aon’t Bat uit Eijsden (874 stemmen). Op de derde plaats van de Terras Top100 Publieksprijs 2016 staat Landgoed Het Rheins met 825 stemmen. Het Ludina Terras in Groningen is een schuit die bij de Ebbingebrug aan de Turfsingel te vinden is. Vlak tegenover Café De Toeter.

Het terras van ‘t Feithuis eindigde in de Terras Top 100 op de 66ste plek. In de strijd om de Publieksprijs 2016 wist het terras van eigenaar Keimpe Postema de 11e plek te bemachtigen. Het Wapen van Drenthe uit Roden eindigde in de landelijke lijst op de 57ste plaats, maar is alsnog het beste terras in de provincie Drenthe.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.