Máxima bezorgt straatkrant De Riepe recordverkoop

Verkopers van straatkrant De Riepe moeten al enkele dagen ‘nee’ verkopen. De november-uitgave met een interview met koningin Máxima is volledig uitverkocht.

De ongeveer 200 straatkrantverkopers hebben sinds begin deze maand liefst 15.000 exemplaren van De Riepe weten te slijten. Dat is een record, meldt een woordvoerster van het magazine. ,,Normaalgesproken is de oplage 13.000 exemplaren. Omdat we wisten dat we met Máxima wellicht meer zouden verkopen hebben we al tweeduizend extra exemplaren laten drukken. Die zijn ook al op.”

De verkopers zitten al een paar dagen zonder de straatkrant. Omdat de maand nog maar halverwege is, is besloten het magazine een herdruk te geven. Er worden nog eens 3 tot 5000 exemplaren bijgedrukt. Deze zijn vrijdag gereed voor de verkoop. ,,Dat is heel mooi voor de verkopers.” Van elk verkocht exemplaar mogen ze een deel van de opbrengst in eigen zak steken

Het interview met Máxima verscheen in alle Nederlandse daklozenkranten. Het verkoopsucces werd aanvankelijk nog betwijfelt door Riepeverkopers. ,,Zo knap is Maxima nu ook weer niet”, zei één van de verkopers begin deze maand.

Overigens is de oplage van de Máxima-uitgave van De Riepe geen absoluut record. Het dubbeldikke decembernummer is normaalgesproken goed voor een oplage van 25 tot 26.0000 exemplaren. Begin volgende maand verschijnt dat decembernummer.

Foto: Riepe verkoper Jonny de Graaf met het Maximanummer toen deze nog niet uitverkocht was. Foto: Archief DvhN/Peter wassing.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.