Voetbalclub SV Bedum en stichting MFA Bedum roepen gemeenteraad Het Hogeland op alsnog akkoord te gaan met de bouw van een multifunctionele accommodatie in Bedum. Dat deden ze dinsdagavond in een livestreambijeenkomst.

,,Veeg het collegevoorstel van tafel. Stel een krediet ter beschikking om het MFA verder te ontwikkelen en maak een vitaal sportpark met een veelheid aan maatschappelijke activiteiten’’, was de oproep van de initiatiefnemers. ,,Dat komt heel Bedum ten goede.’’

MFA met vergaderruimten

Voetbalclub SV Bedum heeft nieuwe kleedkamers nodig en de stichting MFA Bedum wil bij het voetbalveld een multifunctionele accommodatie (MFA) bouwen met daarin onder meer fysiotherapie, een sportschool, cardioloog, kinderopvang, plekken voor zzp’ers, vergaderruimten, en zalen voor voor maatschappelijke en culturele activiteiten. Een deel van de exploitatie komt ten goede aan de voetbalclub.

(Tekst leest door onder foto)

loading

1,5 miljoen voor kleedkamers en kunstgrasveld

Burgemeester en wethouders willen 1,5 miljoen euro steken in nieuwe kleedkamers, een kunstgrasveld en verbetering van de infrastructuur rond het sportcomplex. Anderhalf miljoen is niet voldoende, maar ze willen met SV Bedum in overleg om te kijken hoeveel er meer nodig is. Maar een MFA op die plek ziet de gemeente niet zitten. Het kost ze 2,3 miljoen euro en dat heeft ze niet. Bovendien vindt ze de investeringen niet noodzakelijk: de maatschappelijke voorzieningen die in het MFA komen, ziet ze liever in het centrum van Bedum.

Fabeltjeskrant

De initiatiefnemers hebben daar geen goed woord voor over. Ze komen met andere berekeningen en financiële overzichten, en vinden dat het college leugens en fabeltjes vertelt. Ter illustratie werd dinsdagavond een filmpje getoond van het vroegere kinderprogramma De Fabeltjeskrant. Het toont aan hoe gebrouilleerd de verhoudingen zijn.

(Tekst leest door onder foto)

loading

‘s Heeren Loo

Voor buitenstaanders is het moeilijk zicht te krijgen op feiten en meningen. Zo zegt MFA Bedum dat gehandicaptenorganisatie ‘s Heeren Loo staat te trappelen er cliënten te laten werken, maar aan Dagblad van het Noorden liet ze onlangs weten dat er andere trajecten lopen en dat ze pas beslist als het gebouw er staat.

VVD en Lokaal Sociaal

Aan tafel bij de bijeenkomst zaten de twee oppositiepartijen VVD en Lokaal Sociaal, samen goed voor drie van de 29 zetels in de gemeenteraad. Zij willen dat een deel van het geld van de centrumplannen wordt gebruikt om het MFA te bouwen. Of het hun lukt andere partijen over de streep te trekken, moet woensdagavond blijken. Dan moet de gemeenteraad de knoop doorhakken en een eind maken aan het gekissebis tussen alle partijen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen