MFC De Nieuwe Wierde in Grijpskerk staat in de steigers

Multifunctioneel centrum De Nieuwe Wierde in Grijpskerk komt er. De financering is rond, meldde stichtingsvoorzitter Petra Koopmans donderdagavond vol trots.

Koopmans kwam met dit bericht tijdens een drukbezochte inloopavond (foto) in De Wierde. Haar stichting sprokkelde inmiddels al 672.000 euro aan subsidies bij elkaar. Dit geld komt van gemeente Zuidhorn en provincie en een aantal fondsen. ,,Een aantal aanvragen loopt nog’’, zei Koopmans er nog bij.

Uitbreiding in plaats van sluiting

MFC De Nieuwe Wierde wordt onderdeel van het bestaande zorgcentrum De Wierde. In februari 2016 werd nog aangekondigd dat dit tehuis in 2019 zou sluiten. Zonnehuisgroep Noord droeg de exploitatie inmiddels over aan zorgcoöperatie NNCZ. In plaats van sluiting wordt het pand met het oog op de komst van het MFC nu uitgebreid met 85 vierkante meter. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid voor het inrichten van een grote zaal (met flexibel podium) voor 300 personen.

Onderhandelingen met Vestia

De presentatie van de plannen liet lang op zich wachten. Zo kostten de onderhandelingen met pandeigenaar Vestia flink wat tijd. De verbouw moet in het voorjaar van 2019 beginnen. De opening staat op de rol voor november volgend jaar. Ook bibliotheek en Kerkplein Zes krijgen onderdak in De Nieuwe Wierde.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.