MS Groningen is zaterdag terug in Den Helder

Het Nederlandse marineschip Zr. Ms. Groningen keert zaterdag na een inzet van vijf maanden in het Caribisch gebied terug in de thuishaven van Den Helder.

Het patrouilleschip heeft in de afgelopen maanden ongeveer 2253 kilo drugs onderschept. De laatste ‘vangst’ is nog maar kort geleden en was een behoorlijke met liefst 2000 kilo cocaïne.

Eerder in september verstoorde de Groningen een drugstransport, waarbij 300 kilo cocaïne naar de zeebodem verdween. De laatste keer dat een marineschip een onderschepping deed van meer dan 1000 kilo cocaïne was in 2013 door Zr. Ms. Amsterdam, meldt het ministerie van Defensie.

De Zr. Ms. Groningen is in het Caribisch gebied ingezet voor drugsoperaties en kustwachttaken voor zowel de Koninklijke Marine als de Kustwacht in het Caribisch gebied. Voor wat betreft de drugsoperaties had de Groningen een zogenoemde ‘Law Enforcement Detachement’ van de Amerikaanse kustwacht aan boord.

De bemanning, die zaterdag feestelijk wordt onthaald door vrienden en familie, was bovendien inzetbaar voor het verlenen van noodhulp na een orkaan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.