Maatregelen tegen lastige asielzoekers Ter Apel

De gemeente Vlagtwedde neemt stevige maatregelen tegen lastige asielzoekers die in Ter Apel de openbare orde verstoren of wangedrag vertonen.

Het gaat om een kleine groep mensen, afkomstig uit veilig verklaarde landen. Wie zich misdraagt, riskeert een gebiedsverbod voor maximaal drie maanden. Er komt meer politie in Ter Apel en in de omgeving van het asielcomplex. Daarnaast zal er meer toezicht zijn in de bussen die in de omgeving stoppen, alsook op de COA-locatie zelf.

De maatregelen zijn het directe gevolg van een aantal bijeenkomsten met inwoners van Ter Apel. Daaruit komt naar voren dat zij veel overlast ervaren en zich onveilig voelen. ,,De maat is vol. Inwoners zijn het zat. Ze willen terug naar de situatie zoals die in het verleden was’’, zegt burgemeester Leontien Kompier.

Ook zij vindt dat de maat vol is. ,,Samen met staatssecretaris, politie, openbaar ministerie en COA stellen we met onmiddellijke ingang paal en perk aan de overlast die deze kleine groep in Ter Apel veroorzaakt. Uitgangspunt is dat elk wangedrag consequenties heeft, zodat we terug kunnen naar de situatie zoals die was en het draagvlak voor de COA-locatie in Ter Apel niet onder druk stond.”

(Foto: Archief Corné Sparidaens)

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.