Maatregelen veiliger Finsterwolde

De gemeente Oldambt neemt verkeersmaatregelen om de snelheid in het dorp Finsterwolde te temperen.

Dorpsbelangen strijdt al lange tijd voor een veiliger Finsterwolde. ,,We nemen nu een aantal maatregelen, waarvan wij denken dat ze een eerste aanzet zijn voor het aanpassen van het tempo in het dorp”, zegt wethouder Ricky van den Aker (CDA) van de gemeente Oldambt. ,,We komen de inwoners hiermee al enigszins tegemoet.”

Drempels

Er komen bij de ingang van het dorp en bij de overgang naar het naburig dorp Oostwold speciale borden. Daarop komt te staan dat de maximumsnelheid dertig kilometer per uur is. Ook wordt een aantal drempels aangelegd waardoor weggebruikers sowieso hun snelheid al moeten aanpassen. Oldambt trekt 60.000 euro uit om de maatregelen te realiseren.

Het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan moet er ook voor worden aangepast. Daarin staat nu nog dat er een maximumsnelheid van vijftig kilometer per uur geldt. ,,Dat moeten we dus aanpassen en daarvoor vragen we toestemming van de raad.”

Stap in de goede richting

Richard Goet, secretaris van Dorpsbelangen Finsterwolde, vindt de aangekondigde maatregelen ‘een stap in de goede richting’. ,,Maar er moet nog meer gebeuren. We hebben nog steeds een advocaat die ons bijstaat.” Vooralsnog blijven de proteststickers, met daarop ’dertig kilometer per uur’ langs de weg. ,,Desnoods gaan we onze acties uitbreiden.”

Inwoners van Finsterwolde zijn het al heel lang zat dat weggebruikers zich niet aan de maximumsnelheid houden. Boze bewoners plaatsten zelfs meetapparatuur langs de weg. De uitkomsten van die metingen waren onthutsend.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.