Man (20) met probleem krijgt kans van rechters

Er komt een nader onderzoek naar de problemen waarmee een 20-jarige veelpleger uit Ulrum kampt.

De man moest zich donderdag verantwoorden voor zeven misdrijven waaronder vernielingen van regenpijpen en ruiten en het in brand steken van boeken. Het was niet de eerste keer dat hij voor de rechtbank stond. Met aanwezige hulpverleners stelden de rechters en de officier van justitie vast dat de man een fors drankprobleem heeft, gezien zijn leeftijd extra zorgelijk.

De man bekende de beschuldigingen grotendeels. Waarom hij regenpijpen vernield, en waarom hij een brandblusser leegspoot in het verzorgingstehuis waar zijn oma verblijft, wist hij niet. ,,Het is ook al weer lang geleden’’, zei hij tegen de rechters. Die vroegen: ,,Of is het de drank?’’ Antwoord: ,,Ja, dat ook.’’ Recent is hij door zijn ouders op straat gezet.

Alle partijen zijn van menig dat het eisen van een straf niet heel zinvol is zolang niet goed duidelijk is wat er met de man aan de hand is. Met behulp van gedragsdeskundigen wordt dat nu uitgezocht. De verdachte verklaarde dat hij zal meewerken. Het ondertussen opleggen van een alcoholverbod vond de reclassering niet verstandig. ,,Zo’n verbod werkt niet bij iemand die is verslaafd.’’

De rechtszaak wordt in december voortgezet.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.