Man aangehouden na dodelijk ongeval

Bij een ongeval op de A7 tussen Frieschepalen en Drachten is in de nacht van dinsdag op woensdag een 54-jarige man uit Kollum om het leven gekomen.

Zijn auto was ter hoogte van Drachtstercompagnie door nog onbekende oorzaak in botsing gekomen met een andere auto. De man was vermoedelijk op slag dood. Beide auto's belandden in het struikgewas naast de snelweg.

De bestuurder van de andere auto verliet de plaats van het ongeval. De politie kon deze man, een 46-jarige Drachtster, even later op de A7 aanhouden. Hij had zich verstopt in de bosjes. Toen hij de weg over probeerde te steken, kregen agenten hem in het oog.

De man zette het op een rennen, maar de agenten wisten hem in de kraag te vatten. Een blaastest wees uit dat hij behoorlijk te veel alcohol gedronken had. Hij had lichte verwondingen overgehouden aan het ongeval.

De A7 tussen Frieschepalen en Drachten richting Groningen werd enige tijd afgesloten. De verkeersongevallenanalyse deed sporenonderzoek. Het verkeer werd omgeleid. Er ontstond een file van 5 tot 6 kilometer tussen Drachtstercompagnie en Marum. De snelweg werd rond half acht vrijgegeven.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.