Man die verdacht wordt van verkrachten Groningse in haar eigen huis blijkt inderdaad tbs'er

Een 44-jarige man uit de regio Enschede die wordt verdacht van een verkrachting in Groningen, moet worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

De man heeft een tbs-verleden. De dwangbehandeling was onder voorwaarden beëindigd. Deze week heeft het Openbaar Ministerie de rechtbank in Almelo verzocht de tbs te hervatten.

Man verkracht vrouw in haar eigen woning in Groningen
Lees verder

Verkracht in eigen woning

In maart van dit jaar zou de man een vrouw hebben verkracht in haar woning aan De Wimpel in Groningen. De vrouw had de woning nog maar pas gekocht. De verdachte was in de woning aan het verbouwen.

Toen DvhN eind maart meldde dat de vrouw mogelijk was verkracht, wilde het Openbaar Ministerie Noord-Nederland dat niet bevestigen. Nu blijkt de man inderdaad een zeden- en tbs-verleden te hebben. Waarvoor hij de maatregel tbs heeft gekregen, is niet bekend.

Betaling in natura

Volgens de advocaat van de verdachte is er wel seks geweest tussen beide, maar was dat op vrijwillige basis. Hij suggeerde dat er mogelijk sprake is geweest van betaling in natura.

Het Openbaar Ministerie volgt de lezing van de vrouw en stelt dat van vrijwilligheid geen sprake is geweest. Naar verwaching wordt de strafzaak komend najaar inhoudelijk behandeld. De politie meldde in maart aan DvhN dat de zaak 'heel heftig' was voor het slachtoffer en een enorme impact heeft gehad op haar.

De rechtbank wees donderdagmiddag een verzoek om de man in vrijheid te stellen in afwachting van de strafzaak af.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.