Man uit Harkstede strijkt 2600 euro op dankzij uit brievenbus gehengelde facturen

Dat hij facturen uit de brievenbus van een bedrijf hengelde en de IBAN-nummers veranderde in zijn eigen rekeningnummer, ontkent een 25-jarige man uit Harkstede. Wel kwam het geld op zíjn rekening. Voor het witwassen van dat bedrag legde de rechter hem een werkstraf van 50 uur op.

De rechter zag onvoldoende bewijs dat de man inderdaad diegene was die de facturen vervalste en sprak hem vrij van oplichting.

Dit gebeurde in de periode december 2017 tot en met januari 2018. In totaal streek de man 2600 euro op. Naar eigen zeggen heeft hij daar maar 3,50 euro van gebruikt. Het andere geld zou naar een goede bekende zijn gegaan.

Witwasoperatie

 Naar wie, dat wil de man niet vertellen. Hij zegt dat de bekende het bedrag op zijn rekening liet storten en dat hij door hem is benadeeld.

Volgens de officier is duidelijk dat de man het geld heeft witgewassen. ,,Hij heeft een grote som geld gebruikt waarvan hij wist dat het niet van hem was. We weten niet wie dat gedaan heeft. De verdachte houdt iemand de hand boven het hoofd. Dat is jammer, want nu moet hij wel voor de feiten opdraaien.” De rechter kon zich in die woorden vinden.

De man kwam eerder in aanraking met politie en justitie. Inmiddels gaat het beter met de man. Hij gaat fulltime naar school en wil zzp’er worden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.