Man uit Hoogezand krijgt 6 jaar cel met een bonus van 1402 dagen voor zestien strafbare feiten

De rechtbank in Groningen heeft de 42-jarige Engin C. uit Hoogezand veroordeeld tot zes jaar celstraf. Ook moet hij het restant uitzitten van een eerder opgelegde straf wegens doodslag: 1402 dagen. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

C. heeft zich in 2017 en 2018 schuldig gemaakt aan zestien strafbare feiten. Het gaat om diefstallen, afpersingen, drugs, inbraken, wapenbezit, witwassen en bedreigingen. Ook zou hij anderen hebben gedwongen tot het afsluiten van telefoonabonnementen en autoverzekeringen.

'Veilig' in Turkije

In 2008 kreeg C. twaalf jaar celstraf wegens doodslag in Groningen in 2005. In de Nieuwsstad schoot hij een man dood. Hij heeft tweederde deel van die straf uitgezeten. Het restant van 1402 wordt nu herroepen. Vorig jaar kreeg hij nog een straf van zes maanden wegens betrokkenheid bij telefoonfraude (oplichting).

C. was niet bij zijn rechtszaak aanwezig. Hij verblijft vermoedelijk in Turkije. Hoewel hij in Nederland is geboren, heeft hij ook de Turkse nationaliteit. Om die reden wordt hij niet uitgeleverd en is hij ‘veilig’.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.