Manager helpt Noord-Groningen bij herindelen

Organisatieadviseur en coach Peter Mulder (61) uit Zevenhuizen gaat de zeven gemeenten in Noord-Groningen helpen bij het ontwarren van de herindelingkluwen.

Aan de vooravond van de eerste gezamenlijke bijeenkomst met afgevaardigden van de raden en colleges van B en W zaterdagmiddag op landgoed Ekenstein (foto) in Appingedam is Mulder aangesteld als externe procesbegeleider. Vooraf waren twee kandidaten hiervoor in de race. Gedeputeerde Patrick Brouns (CDA) en de wethouders Harrie Sienot (CDA) en Marc Verschuren (GroenLinks) van respectievelijk Eemsmond (voor grootschalige herindeling) en Winsum (tegen) kozen Mulder. Hij werkt in het dagelijks leven als regiodirecteur Noordoost en Nijmegen van organisatiebureau GITP.

Eerder riepen de zeven gemeenten die zwaar verdeeld zijn over de herindeling, de hulp in van CDA-prominent Pieter van Geel. Burgemeester Rika Pot van Appingedam vindt dat de tijd gekomen om tempo te maken in het herindelingdossier. Over de samenkomst van zaterdag zegt zij: ,,Dit is een laatste kans die we met zijn allen moeten grijpen.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.