Politie arresteert in binnenstad Groningen twee mannen en vrouw die handhavers willen aanvallen

Foto: ANP

Twee mannen en een vrouw zijn zaterdagavond aangehouden in de binnenstad van Groningen nadat ze medewerkers van Stadstoezicht wilden aanvallen.

Dat gebeurde in de buurt van het Forum, kort voordat de avondklok inging. De handhavers waren achter een van de mannen aangerend omdat hij hen had beledigd en zich bovendien agressief gedroeg.

Aanleiding daarvoor was dat de vrouw op de Grote Markt witte rozen had opgepakt en vernield. De bloemen waren daar neergelegd om de vluchtelingenproblematiek op Lesbos onder de aandacht te brengen. De handhavers hadden de vrouw aangesproken, waarna de man zich met het gesprek bemoeide.

Worsteling

Hij uitte meerdere keren beledingen en kreeg te horen dat hij daarom werd aangehouden. Daarna rende hij weg. Toen de handhavers hem in de buurt van het Forum te pakken kregen, verzette hij zich dusdanig dat een worsteling ontstond.

Tegelijkertijd kwam de vrouw die de rozen had vernield met een andere man op de handhavers afgerend. De toezichthouders wisten een aanval af te weren. De toegesnelde politie nam de drie mee.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu