Maquette: voorproefje op mooier Uithuizen

Wordt het dorpscentrum van Uithuizen verfraaid met meer water of met bomen? Om antwoord te krijgen op die vraag is donderdag in het voorportaal van het gemeentehuis een maquette opgesteld.

Bezoekers kunnen in ieder geval tot september komen kijken naar de verbeeldtenis van de toekomstplannen voor de Blink. Op de maquette is te zien hoe het centrum er uit komt te zien als het water zou worden doorgetrokken. In de hal zijn bovendien sfeerimpressies te zien op borden.

De gemeente Eemsmond wil het centrum van Uithuizen een facelift geven om leegstand en leegloop te voorkomen. Om van de Blink een gezellig plein te maken, hebben ondernemers, inwoners en gemeente zich verenigd in verschillende werkgroepen. Ze willen van Uithuizen ‘hét Hart van ‘t Hogeland’ maken.

Bij het maken van de plannen is ook gesproken over parkeren, de plaats van de supermarkten en de rijroute in het centrum. Tijdens informatieavonden voor ondernemers en inwoners bleek een voorkeur voor de zogenoemde blauwe variant.

Eemsmond gaat om de plannen mede te kunnen financieren subsidie aanvragen bij de provincie, die daarvoor een speciaal budget heeft. Het is de bedoeling om in 2017 met de uitvoering te beginnen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.