De SuperStadjer van 2018 is Margriet Kukler

Vrijdagmiddag werd de prijs voor SuperStadjer van het jaar uitgereikt. De titel gaat dit jaar naar Margriet Kukler, mede-oprichter van Stichting KidsUnited.

Onder het toeziend oog van zo’n zestig mensen mocht mede-oprichter Kukler van Stichting Kids United de prijs in ontvangst nemen. Twee cheques, een bos bloemen en natuurlijk drie zoenen van de burgemeester.

Kukler kreeg in totaal vijftienhonderd euro. Vijfhonderd voor zichzelf en duizend euro voor een goed doel naar keuze. „Heel erg bedankt! Van de vijfhonderd euro ga ik samen met alle vrijwilligers van Kids United uiteten”, zegt ze glunderend. „De duizend euro is, je raadt het al, voor onze stichting.”

Stichting Kids United

Kids United is een voetbalclub voor kinderen met een beperking. Onno en Margriet Kukler begonnen de stichting vijftien jaar geleden omdat hun zoon Sandro aan een ernstige ziekte een hersenbeschadiging overhield. Op zijn tiende gaf hij aan graag te willen voetballen, maar hij kon door zijn beperkingen nergens lid worden.

Daarom begon het stel zelf een voetbalclub met aangepaste voetbaltrainingen voor jeugd met een beperking. Inmiddels trainen hier 136 jongeren. Bij de stichting werken zo’n dertig vrijwilligers.

Bloemen

Naast Kukler waren er nog drie genomineerden: Roelof Huizing, vrijwilliger bij voetbalclub Vorenkamp, Willemien Lenstra, vrijwilliger en bestuurslid van hospice Gasthuis Groningen en Janny Wilpstra van WIJ-team Hoogkerk.

Zij kregen alle drie een kadobon en een bos bloemen.

Luisterend oor

Kukler werd in totaal door negentien mensen aangedragen voor de titel SuperStadjer. Ze won vanwege haar inzet voor de stichting.

Naast het administratieve werk dat ze doet voor Kids United, staat ze achter de bar, maakt ze schoon, doet ze de was voor soms wel zestien voetbalteams tegelijk en heeft ze altijd een luisterend oor.

Commissie van Spijsuitdeling

De Commissie van Spijsuitdeling organiseert de jaarlijkse verkiezing van de SuperStadjer. De SuperStadjer is degene die naar het oordeel van de jury op vrijwillige basis het meest bereid is gebleken tot steun en hulp aan medeburgers in de gemeente Groningen.

De prijs werd vrijdag voor de derde keer uitgereikt. In 2016 mocht Wim Oosterbeek, vrijwilliger bij de voedselbank, zich SuperStadjer noemen. Vorig jaar ging de prijs naar Christien de Ruiter. Zij is vrijwilliger bij een heleboel organisaties, waaronder WIJ Beijum en Beijum voor Beijumers.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.