Marit uit Groningen kent vijf redenen om niet bang te zijn voor het corona-vaccin en scoort daarmee op TikTok

Marit in haar filmpje op TikTok. Still uit video.

Op TikTok legt de Groningse Marit Brouwer uit waarom ze niet bang is voor het corona-vaccin. Dat doet ze met zoveel overtuigingskracht en humor dat haar post binnen een uur bijna 700 hartjes scoort en 19.000 keer is bekeken.

Ze begint de video, die stadblog Sikkom publiceerde , met de boodschap: ,,Waarom ik niet bang ben voor het corona-vaccin.” Daarna somt ze een reeks argumenten op.

Waarom Marit niet bang is voor het vaccin

,,Ik ben op een huisfeest geweest in een Vindicat-mannenhuis”, is de eerste reden. Daarna volgt: ,,Ik ben naar de toiletten geweest op Paradigm Festival.” Als derde punt voert ze op: ,,Ik heb in de Hoornseplas gezwommen in de zomer. Blauwalg!” Reden nummer vier:: ,,Ik heb meer dan een keer mijn jas opgehangen over een balk in de Negende Cirkel.” En tot slot: ,,Ik ben in de Tapperij geweest.”

,,Ik zag op Facebook een aantal reacties over het vaccin in de strekking van: ‘Weet je wel wat voor troep erin zit?’ Toen dacht ik, die troep kan never erger zijn dan de smerigheid waarin een gemiddelde Groningse student zich bevindt", legt ze uit op de vraag waarom ze deze video heeft gemaakt.

Je kunt de TikTok-post van Marit hier bekijken .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen