Martini Apotheek klok rond apotheek voor Groningen en Noord-Drenthe

Met de komst van de huisartsenspoedpost op het terrein van het Martini Ziekenhuis, is de Martini Apotheek nu ook de dienstapotheek voor Groningen en Noord-Drenthe.

Dat houdt in dat vanaf nu de apotheek open is voor mensen die in de avond en nacht hun medicijnen moeten ophalen. De Martini Apotheek is maandag tot en met zaterdag regulier geopend van 8.00 tot 17.30 uur en ’s avonds, ’s nachts en op zondag voor iedereen die met spoed medicatie op recept nodig heeft.

Na ziekenhuisopname, polikliniekbezoek of bezoek aan de Huisartsenspoedpost kunnen patiënten hun medicatie ophalen bij de Martini Apotheek. Dit heeft als voordeel dat zij direct hun medicatie mee naar huis kunnen nemen en de medicatie afgestemd is met de zorgverleners van het Martini Ziekenhuis en de Huisartsenspoedpost. De Martini Apotheek levert ook artikelen als verbandmiddelen, pijnstillers en neusdruppels.

Bereikbaarheid

De Martini Apotheek is te vinden op de begane grond van het Martini Ziekenhuis. Overdag en ’s avonds tot 22.00 uur kunnen klanten parkeren in de parkeergarage van het ziekenhuis en via de ‘binnendoor’ route naar de Martini Apotheek lopen. ’s Nachts (van 22.00 tot 8.00 uur) kunnen zij parkeren op de spoedparkeerplaats tegenover het voorplein van het Martini Ziekenhuis en de borden ‘spoedingang’ volgen.

Spoedtarieven

Overdag van maandag tot en met zaterdag geldt het normale dagtarief. ‘s Avonds en ‘s nachts (van 17.30 tot 8.00 uur) en op zondag (vanaf 8.00 uur) geldt een spoedtarief van €45 per geneesmiddel. Dit tarief wordt gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Bij medicijnen die niet vergoed worden (bijvoorbeeld slaaptabletten) wordt het spoedtarief direct aan de balie afgerekend. Voor zelfzorgartikelen wordt alleen een diensttoeslag van €2 betaald.

Door de komst van de 24-uurs apotheek bij het Martini Ziekenhuis is apotheek Hanzeplein bij het UMCG alleen nog overdag geopend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen