Martini Ziekenhuis: gratis controle bloedglucosemeters

Het diabetesteam van het Martini Ziekenhuis introduceert samen met laboratorium Certe de controle van bloedglucosemeters voor haar patiënten.

Een objectieve controle van bloedglucosemeters is volgens het ziekenhuis van groot belang. Voor een diabespatiënt is zelfcontrole van bloedglucosewaarden een belangrijke onderdeel van het dagelijks leven. Het geeft weer hoe het lichaam reageert op verschillende zaken, zoals voeding, medicatie, beweging stress en ziekte.

De meeste diabetespatiënten kunnen behandeld worden vanuit de eerste lijn. Dat wil zeggen door huisartsen, praktijkondersteuners of thuiszorgverpleegkundigen. De zorg op de Polikliniek Diabetes van het Martini Ziekenhuis is gericht op de behandeling van diabetes type 1 en gecompliceerde vormen van diabetes type 2 en richt zich op het voorkomen van complicaties. Het team bestaat uit internisten, verpleegkundig consulenten en diëtisten.

Er wordt veel aandacht besteed aan het leren omgaan met diabetes in het dagelijks leven. Daarbij kan men denken aan het aanleren van technieken en vaardigheden, zoals het spuiten van insuline. Persoonlijke begeleiding, gericht op kwaliteit van leven op de korte en langere termijn, vormt hier eveneens een onderdeel van.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.