Martini Ziekenhuis in Groningen heeft corona-uitbraak op verpleegafdeling cardiologie onder controle. Afdeling vanaf zondag weer volledig operationeel

Het Martini Ziekenhuis. Foto: Jan Buwalda

Het Martini Ziekenhuis in Groningen heeft de uitbraak van corona op zijn verpleegafdeling cardiologie onder controle. De verpleegafdeling cardiologie is vanaf zondag 11 april weer volledig operationeel.

23 maart werd duidelijk dat er een uitbraak was op de verpleegafdeling cardiologie. Het ziekenhuis heeft vervolgens alles op alles gezet om verdere besmettingen te voorkomen. ‘We hebben heel uitgebreid en herhaaldelijk getest’, licht Melchior Oldenburger, afdelingshoofd Infectiepreventie, in een persbericht toe.

‘Door dit uitgebreide bron- en contactonderzoek, door veilig te blijven werken én tegelijk snel aanvullende maatregelen te nemen, hebben we meer besmettingen weten te voorkomen. Denk bij aanvullende maatregelen aan geen bezoek voor patiënten op deze afdeling, het niet meer verplaatsen van patiënten van deze afdeling en isolatiemaatregelen.’

Twaalf medewerkers en tien patiënten besmet

In totaal zijn twaalf medewerkers en tien patiënten besmet geraakt als gevolg van de uitbraak op de verpleegafdeling cardiologie. Twee patiënten zijn overleden. Inmiddels zijn op één na alle besmette patiënten thuis.

‘Deze besmettingen zijn uiteraard heel naar voor alle betrokkenen. Tegelijk ben ik ook opgelucht dat deze uitbraak relatief snel onder controle is en zich niet verder heeft kunnen verspreiden in ons ziekenhuis’, stelt bestuurslid Ton Tiebosch in een persbericht.

Patiënten mogen vanaf zondag weer bezoek ontvangen

Het ziekenhuis stelt te verwachten dat er geen besmettingen vanuit deze uitbraak meer bijkomen. De hartbewaking en observatorium zijn daarom vanaf vrijdag 9 april weer volledig operationeel en de verpleegafdeling cardiologie vanaf zondag 11 april. Patiënten van de verpleegafdeling cardiologie mogen dan ook weer bezoek ontvangen.

Het is volgens Tiebosch veilig naar het Martini Ziekenhuis te komen. ‘Dat is het altijd geweest. We zijn erg streng als het gaat om het naleven van de coronamaatregelen. Veilig werken en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen hebben prioriteit.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus