Marum geeft zorg in centrum niet op

B en W van Marum blijven inzetten op de bouw van zorgunits als onderdeel van het ambitieuze centrumplan in het hoofddorp.

De gemeente heeft een principeovereenkomst bereikt met de particuliere ontwikkelaar Chris Marinus uit Nuis. Die is bereid mee te werken aan de bouw van 40 zorgunits op de etage boven de plint waar supermarkt Lidl en andere winkels komen.

Zonnehuisgroep

De gemeente heeft tot 1 april de tijd om een zorgaanbieder aan te dragen die de zorgunits gaat exploiteren. Huur is daarbij een optie, maar aankoop ook. Volgens burgemeester Henk Kosmeijer is de Zonnehuisgroep Noord nog niet volledig buiten beeld. Het is mogelijk dat deze organisatie de 40 zorgunits in gebruik gaat nemen. Dat moet blijken uit de onderhandelingen die de komende maanden met de Zonnehuisgroep worden gevoerd.

Behalve met de Zonnehuisgroep gaat de gemeente ook met andere zorgaanbieders hierover in gesprek. De Zonnehuisgroep runt nu het bestaande zorgcentrum De Hoorn in Marum. Dit centrum zetelt in een zwaar gedateerd gebouw. Als definitief van verhuizen naar het centrum wordt afgezien, blijft De Hoorn volgens de burgemeester zitten in het bestaande pand. Dat gebouw wordt in dat geval opnieuw opgelapt.

Appartementen

Als de gemeente er niet in slaagt voor 1 april een zorgaanbieder te interesseren voor de nieuw te bouwen zorgunits in het centrum, treedt een ander scenario in werking. Dan heeft ontwikkelaar Marinus het recht om op de plek van de geplande zorgunits 30 appartementen te bouwen in de vrije sector, hetzij koop hetzij huur. Uitdrukkelijk is daarbij bedongen dat deze appartementen niet concurrerend mogen zijn ten opzichte van de 19 levensloopbestendige woningen die corporatie Wold&Waard elders in het nieuwe centrum gaat bouwen.

Of de zorgcomponent er alsnog komt in het centrum van Marum durft burgemeester Kosmeijer niet te zeggen. Hij schat de kansen in op fifty-fifty. Op 1 februari buigt de gemeenteraad zich over de principe-afspraken die B en W met ontwikkelaar Marinus hebben gemaakt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.