Cruiseschip Norwegian Bliss verliet jaren geleden de werf in Papenburg.  Toen liep het op de scheepswerf nog op rolletjes.

Massa-ontslag dreigt op de Meyer Werft. 1800 van de 4500 vaste banen op de tocht: 'Schandaal en slag in gezicht hardwerkende collega's'

Cruiseschip Norwegian Bliss verliet jaren geleden de werf in Papenburg. Toen liep het op de scheepswerf nog op rolletjes. Foto: Michael Wessels/Meyer Werft

Massa-ontslag dreigt bij scheepsbouwer Meyer in Papenburg. De ondernemingsraad (OR) en vakbond IG Metall vrezen dat er 1800 banen gaan verdwijnen. De directie heeft het over 600 banen.

,,Een schandaal en slag in het gezicht van alle hardwerkenden collega’s”, briest OR-voorzitter Nico Bloem in een videoboodschap gericht aan het personeel.

Vakbond en OR dachten deze week met de directie goede zaken te kunnen doen aan de onderhandelingstafel. Niets was minder waar: de directie kondigde doodleuk aan 1800 van de circa 4500 banen te willen schrappen. ,,En daar gaan we dus nooit mee akkoord”, zegt Bloem. ,,Is dat de dank voor jarenlang hard werken? Het personeel heeft de werf groot gemaakt. Zo ga je niet met mensen om”, vindt hij.

Vaste medewerkers mogen niet wijken voor ingehuurd personeel

Bloem en vakbond IG Metall zijn witheet, mede omdat ze zeggen te weten dat de directie voor dit jaar contracten heeft afgesproken met bedrijven die medewerkers inhuren. ,,Daarvoor moeten de vaste medewerkers wijken. Nooit”, zegt Bloem.

De Meyer Werft is sinds het begin van de coronacrisis in zwaar weer terecht gekomen. De scheepsbouwer is met name gespecialiseerd in het bouwen van cruiseschepen. Deze sector is ingestort. Cruisereizen staan nagenoeg op nul en rederijen hebben hun orders ingetrokken of wensen deze later te willen inlossen. Daardoor bouwt Meyer geen drie, maar nog twee cruiseschepen per jaar. Daarvoor is minder personeel nodig.

'Vaste personeel koesteren'

Vakbond en OR roepen alk vanaf begin van de pandemie dat de directie afscheid moet nemen van ingehuurde krachten. Het vaste personeel moet worden gekoesterd. Arbeidstijdverkorting, en de werf weken geheel op slot doen hebben tot dusver weinig soelaas opgeleverd. Daarom wil de directie doorgrijpen en saneren. Er moet sowieso ruim een miljard euro worden bezuinigd.

,,Maar de werf gezond houden gaat niet over de rug van de vaste medewerkers”, vindt Bloem. ,,We gaan ons keihard opstellen en vechten voor iedere arbeidsplaats. De directie moet goed begrijpen dat achter elke medewerker een gezin staat. Dus we moeten en gaan gezamenlijk optrekken. Massaontslag is wat ons betreft niet aan de orde.”

menu