Medewerkers van Niestern Sander en Stork in Delfzijl leggen werk donderdag neer

Medewerkers van Niestern Sander en Stork in Delfzijl en Fokker Hoogeveen leggen donderdag het werk neer.

Ze voeren actie in Groningen op de stoep van FME.

Volgens vakbond FNV melden zo’n 200 mensen zich vanmorgen op de stoep van werkgeversorganisatie FME. De actie is onderdeel van een reeks stakingen. De medewerkers voeren actie voor een cao Metalelektro.

De stakers overhandigen vanmorgen bij FME een brief waarin ze vertellen over hoe ze hun werk doen. Acht uur per dag lassen in hitte of vrieskou is niet uitzonderlijk.

Volgens de FNV is dergelijk zwaar werk niet vol te houden tot 67 jaar. De bonden willen dat de werkgevers zich menselijker opstellen en met voorstellen komen die aansluiten bij de dagelijkse praktijk. De bonden willen in een nieuwe cao afspraken over een loonsverhoging van 3,5 procent en een generatiepact.

De werknemers van de Fokker-vestiging in Hoogeveen staken donderdag 24 uur lang voor een goede cao. De Fokker-medewerkers zijn het zat en willen nu dat Fokker hun invloed gaat aanwenden bij de FME om de cao rond te krijgen.

De FME lijkt echter Oost-Indisch doof voor het geluid van werknemers in de grootmetaal. Daarom schudden de werknemers van Fokker Hoogeveen symbolisch hun werkgever en de FME wakker door mokerslagen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.