Medisch Centrum in Musselkanaal

De voormalige school van het Noorderpoort in Musselkanaal krijgt een nieuwe bestemming. Het pand wordt grondig verbouwd en heet dan het Medisch Centrum Musselpark.

Twee huisartsenpraktijken, een praktijk voor fysiotherapie, psychologen, de Zorggroep Meander en een apotheek krijgen er een plekje in. Hoewel de verbouw nog in volle gang is, opent de apotheek komende maandag al de deuren.

Het pand aan de Nijverheidslaan was oorspronkelijk de Don Bosco Mavo en werd vervolgens dus een vestiging van het Noorderpoort. Die sloot de deuren omdat er te weinig aanmeldingen voor nieuwe leerlingen waren. Het pand stond vervolgens ongeveer een jaar leeg.

Het initiatief om er een medisch centrum van te maken, kwam van huisarts Prak. Hij heeft al 37 jaar een praktijk in Musselkanaal en doet in 2016 een stapje terug. Zijn praktijk wordt overgenomen door zijn 33-jarige dochter Loes Keizer-Prak en haar man, beiden ook huisarts.

,,En wij krijgen een plekje in dat nieuwe medisch centrum'', vertelt dokter Keizer-Prak. ,,De verbouw is nu nog aan de gang maar op 1 maart klaar. In april beginnen wij er en de andere gebruikers ook. Behalve de apotheek, die opent maandag inderdaad al.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.