Meegesleurd op motorkap door Stad; poging doodslag

Een voetganger is zondagochtend vroeg op de motorkap van een auto meegesleurd door Groningen. De bestuurder van de auto zou op de man hebben ingereden. Het gaat mogelijk om poging tot doodslag.

Het voorval gebeurde aan het Schuitendiep, vlakbij de Steentilbrug. De vriendin van het slachtoffer doet uitgebreid relaas van het gebeuren op Facebook. Bij de politie ligt een aangifte en getuigen worden gezocht.

Het slachtoffer liep met zijn vriendin en een andere vrouw op de stoep. De zwarte auto zou gestopt zijn en de twee inzittenden zouden geprobeerd hebben de vrouwen te versieren. Toen de vriend van een van de twee de mannen sommeerde door te rijden, ging het mis. ‘De bestuurder bedacht zich niet, draaide z'n stuur en is op hem in gereden. Plankgas’, schrijft de vrouw op Facebook.

De auto schepte de man en terwijl het slachtoffer op de motorkap lag, reed de bestuurder de Steentilbrug over. Daar rolde hij van de motorkap. Hij heeft kneuzingen, schrammen, afgebroken tanden en mogelijk verrekte enkelbanden.

De auto ging ervandoor en reed in de verkeerde rijrichting het Damsterdiep op richting de kruising met de Europaweg en de Petrus Campersingel.

Een woordvoerder van de politie Groningen stelt dat bij doelbewust op iemand inrijden uitgegaan wordt van een poging tot doodslag. De politie heeft ter plekke onderzoek gedaan en bekijkt of er camera’s in de buurt hangen die iets vastgelegd hebben.

Over de verdachten is maar weinig bekend. De slachtoffers zeggen zeker te weten dat het een zwarte stationwagen was met een jong kenteken, eentje met drie letters of cijfers in het midden. De politie zette maandagmiddag een getuigenoproep op Facebook.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.