Meer Duits-Nederlandse samenwerking rond Waddenzee

Marketing Groningen, de provincie Friesland en de Noord-Duitse tegenhanger Ostfriesland Tourismus gaan hun samenwerking in het Waddenzeegebied intensiveren.

Afspraken over intensievere samenwerking werden een half jaar geleden al vastgelegd in het grensoverschrijdende project Wadden Agenda. Daarin is afgesproken dat de projectpartners pakketten met maatregelen samenstellen die het toerisme in het werelderfgoed Waddenzee bevorderen. Toerisme en natuur kunnen elkaar echter danig in de weg zitten. Het project wil daarom bewoners en bezoekers van het gebied bewuster maken van de kwetsbaarheid van het wad.

In dat kader werden activiteiten gehouden als de Dag van het Wad in Lauwersoog en aan Duitse zijde waddenwandelingen voor eiland- en kustbewoners en een regionale markt op het Duitse waddeneiland Norderney. Mensen die in de toeristensector werkzaam zijn krijgen (bij)scholing over het gebied.

De komende tijd worden meer fiets- en wandelroutes met elkaar verbonden, zodat duidelijker wordt dat het Duits-Nederlandse Waddengebied feitelijk een geheel is.

Het project neemt drie jaar in beslag en wordt gefinancierd door het Interreg-programma van de Europese Unie en de Interreg-partners.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.