Meer Groningse voertuigen op groen gas

De provincie Groningen gaat een succesvol gebleken subsidieregeling voor rijden op zogenaamd Groengas verlengen. De regeling wordt met een half jaar uitgebreid en er komt 50.000 euro extra beschikbaar. Met als gevolg dat op Groningse wegen nog meer personenauto's, bestelbusjes, bussen, taxi's of vrachtwagens kunnen gaan rijden op deze duurzame brandstof.

De provincie maakte voor de jaren 2014 en 2015 in totaal 900.000 euro vrij voor rijden op Groengas en het realiseren van Groengas-tankstations. Gedeputeerde Nienke Homan spreekt van zeer succesvolle actie. ,,Met dit extra geld geven wij gehoor aan de wens van bedrijven om de regeling te verlengen'', liet Homan dinsdag weten.

De subsidieregeling moet het voor particulieren, bedrijven en lease-organisaties aantrekkelijker maken om een nieuw Groengas-voertuig aan te schaffen of een motor in een bestaand voertuig om te laten bouwen. De komende jaren worden zes nieuwe Groengas-tankstations aangelegd. In totaal komt het aantal dan uit op veertien vulpunten. Het eerste nieuwe Groengas-tankstation komt in 2016 in de gemeente Winsum.

Op de foto het eerste Groengas-tankstation langs een Nederlandse snelweg. Foto Archief ANP

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.