Meer dan 90 procent ziekenhuispersoneel Groningen en Drenthe komt prik halen

Een medewerker van het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda krijgt een coronavaccin.

Een overgrote meerderheid van het ziekenhuis- en ambulancepersoneel in Groningen en Drenthe laat zich prikken tegen het coronavirus.

De vaccinatiebereidheid blijkt veel groter dan van te voren na enquêtes was verwacht. Meer dan 90 procent van de medewerkers die als eersten aan de beurt komen, halen daadwerkelijk de prik.

Het UMCG heeft nog geen percentages van de opkomst maar spreekt wel over een zeer hoge bereidheid onder de 933 uitgenodigde medewerkers van hete ziekenhuis zelf en Ambulancezorg Groningen. Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen spreekt over 90 procent van de 526 uitgenodigde medewerkers van de het ziekenhuis en UMCG Ambulancezorg.

Meer dan 95 procent

In het Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda wordt een percentage van 95 procent gehaald en de Treant Zorggroep spreekt over ‘95 procent of hoger’. Bij Treant is donderdag begonnen en worden in totaal ruim 400 mensen gevaccineerd. In het OZG is de vaccinatieronde al afgerond en zijn 192 van de 200 uitgenodigde mensen daadwerkelijk geprikt.

Het Martini Ziekenhuis Groningen is vrijdagochtend begonnen met vaccineren. Daar zijn 389 medewerkers opgeroepen, van wie 90 procent gehoor geeft.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus