Meer dan honderd tegenstanders Ringplan op de baan

Nieuws was er niet, maar bewonersorganisatie Groningen Verdient Beter kreeg dinsdagavond meer dan honderd tegenstanders van de huidige ombouwplannen voor de zuidelijke ringweg in Groningen op de been.

De kritiek spitst zich toe op het weghalen van op- en afritten naar de Hereweg/Oosterpoort en de onderdoorgang tussen de A28 en de binnenstad. Volgens omwonenden komen er 24 stoplichten bij en staat het verkeer dat de stad in wil, straks stil op wegen ‘onder de ringweg’. ,,Terwijl er altijd alleen wordt verteld hoe mooi het op de weg wordt.’’

Volgens de organisatie wilde het projectbureau Aanpak Ring Zuid niet komen en kroop hoogleraar Dirk Slotboom daarom af en toe in de huid van een voorstander. ,,Voor een goede discussie’’, aldus Slotboom, die als onafhankelijk presentator was aangezocht maar ook tegenstander van de huidige plannen is.

Volgens hem blijkt uit informatie van het projectbureau dat het verkeer in de spits nauwelijks wat opschiet met de investering van 700 miljoen euro. Bezoekers riepen de organisatie op de Rekenkamer in te schakelen.

De bijeenkomst voor eigen parochie kreeg vooraf een pikant tintje omdat bijna alle gemeenteraadsfracties weigerden te komen. Alleen Marjet Woldhuis van 100 % Groningen ging op de uitnodiging in.

Namens alle andere fracties legde PvdA’er Sebastiaan Ruddijs uit zij altijd bereid zijn te praten met een duidelijk perspectief. ,,Als nieuwe feiten op tafel komen, zoals misschien met de uitspraak van de Raad van State, valt er over specifieke punten weer wat te zeggen. Nu moeten we voor de betrouwbaarheid van de politiek erkennen dat er een besluit is genomen waar we niet zomaar op terug kunnen komen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.