Meer explosieven aangetroffen in plofwoning in Groningen. De flatbewoners mogen nog altijd niet terug naar huis (update)

Foto: ProNews

De politie heeft zondagmiddag meer explosief materiaal gevonden in een woning aan de Wibenaheerd in Groningen. Zaterdag trof de politie hier al explosief materiaal aan. De twee bewoners van de woning in Groningen waar vrijdagavond een explosie plaatsvond, zijn aangehouden. Het duo zit vast op het bureau.

De flat in de Groningse wijk Beijum is zaterdagnacht bewaakt. De bewoners van het complex kunnen nog altijd niet terug naar huis. De verwachting is dat de bewoners vannacht ook niet terug naar huis kunnen.

Zaterdagavond opnieuw een ontruiming

Beijum werd vrijdagavond opgeschrikt door een explosie. De politie dacht in eerste instantie aan een gaslek en een probleem met de oven. De bewoners kwamen er met lichte verwondingen vanaf.

Zaterdag bleek in de loop van de dag dat er ‘mogelijk’ explosieven in de woning liggen, zoals de politie het voorzichtig omschreef. De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) werd erbij geroepen.

Nog snel even medicijnen en huisdieren halen

Er wonen zo’n vijftig mensen in het flatgebouw. Zij moesten hun huis zaterdagavond opnieuw verlaten. Ze mochten nog snel even terug om eventueel medicijnen of huisdieren op te halen. Voor de buren is zo nodig een slaapplek geregeld.

Zondag wordt er nog meer onderzoek gedaan. Pas als zeker is dat er geen explosieve stoffen meer in het gebouw liggen, mogen de bewoners terug naar huis.

Deskundigen laten explosieven veilig ontploffen

Het explosieve materiaal dat in de flat is gevonden, is in de nacht van zaterdag op zondag op een veilige manier tot ontploffen gebracht. Dat meldt Venema Media. Dat gebeurde rond half drie aan de Sint Petersburgweg in Groningen.

loading

EOD weer aanwezig, onderzoek duurt mogelijk tot vannacht

De hulpdiensten verzamelen zich zondagmorgen opnieuw aan de verder uitgestorven Wibenaheerd. De EOD is ook aanwezig. Zondagmiddag vonden zij meer explosief materiaal in de woning.

Een wandelende buurtbewoner zegt bezorgd te zijn over wat er in zijn buurt gaande is. Aan de overkant van de straat houdt een mevrouw de gang van zaken nauwlettend in de gaten. ,,Ik vind dit spannend’’, zegt ze als opnieuw een brandweerwagen arriveert. Naar verwachting gaat het onderzoek aan de Wibenaheerd nog wel enkele uren duren

loading

Een bewoonster van het appartementencomplex heeft zojuist te horen gekregen dat het onderzoek waarschijnlijk de hele dag nog gaat duren. ,,Ze vertelden me dat ik misschien vanavond naar huis mag.’’ De bewoonster is naar de Wibenaheerd gekomen om informatie te krijgen. Ze baalt. ,,Want niemand vertelt je wat. Ze zeggen wel dat we als bewoners op de hoogte worden gehouden maar niet dus. Je moet zelf online zoeken.’’

De bewoonster maakt zich grote zorgen om haar poes die nog in de woning is. ,,Een kitten van zes maanden. Gisteravond vertelden ze me dat ik haar wel in de woning kon laten.’’ De vrouw heeft de afgelopen nachten bij een vriendin doorgebracht.

menu