Meer onderzoek naar afgebroken balkon Westindischekade

Ingenieursbureau Dijkhuis heeft het onderzoek naar het afgebroken balkon aan de Westindischekade in Groningen afgerond. Het wachten is nu op de contra-expertise.

Woningcorporatie Lefier verwacht dat de uitkomsten van beide constructiebedrijven komende week naast elkaar liggen en er duidelijkheid komt over de toedracht van het balkonongeluk.

Balkon valt van flat Westindischekade Groningen
Lees verder

Dat vond vorige week woensdagochtend plaats. Het balkon van een flat aan de Westindischekade brak pardoes af. Daarbij deden zich geen persoonlijke ongelukken voor, maar de kade telt diverse flats met honderden balkons die onmiddellijk zijn afgesloten en gestut.

Zo controleer je of je balkon of galerij veilig is
Lees verder

De balkons zouden nog minimaal tot 2019 veilig moeten zijn, zo had onderzoek uit 2014 uitgewezen. Toen onderzocht voornoemde Dijkhuis twee van de balkons op verzoek van Lefier. Nu er een balkon is afgebroken, leek het Lefier logisch om niet alleen Dijkhuis onderzoek te laten doen.

Deskundigen beweerden van afstand dat het balkon moet zijn afgebroken vanwege achterstallig onderhoud of een constructiefout. Ongewis is of aardbevingen invloed hebben op de flats die in 1954 zijn gebouwd en inmiddels als gemeentelijk monument door het leven gaan.

Speelt betonrot meer balkons aan Westindischekade parten?
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.