Meer provinciegeld voor kunst en erfgoed

Het verbinden van culturele instellingen en regionaal erfgoed: dat is het speerpunt van het cultuurbeleid van de provincie Groningen de komende jaren. De provincie trekt in de periode 2017-2020 1,5 miljoen euro extra uit voor cultuur.

Dat blijkt uit het Uitvoeringsprogramma cultuur 2017- 2020 dat dinsdag werd gepresenteerd op het provinciehuis. Dat programma is in nauwe samenwerking met de gemeente Groningen tot stand gekomen.

Cultuurpijlers

Er wordt meer geld uitgetrokken om culturele instellingen een goede basis te geven. Bij de structurele bijdrages vraagt de provincies professionele kunstinstellingen - zogenoemde cultuurpijlers - om meer samen te samenwerken met kleinere instellingen. Voor beeldende kunst is het Groninger Museum zo’n cultuurpijler en voor klassieke muziek is het Noord-Nederlands Orkest cultuurpijler.

Van 68 ingestuurde subsidieverzoeken worden er 40 gehonoreerd. Naast geld voor culturele instellingen is er geld voor nieuwe initiatieven, onder meer op het gebied van leefbaarheid en toerisme.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.