Meer stations in Groningen krijgen OV-fietsen

Op negen stations in de provincie Groningen komen plekken waar treinreizigers vanaf dit najaar een OV-fiets kunnen huren.

Bijna vijftig fietsen

Kluizen voor OV-fietsen komen op de stations van Appingedam, Delfzijl, Groningen-Noord, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Veendam, Winschoten, Winsum en Zuidhorn. In totaal is plaats voor 48 OV-fietsen. De provincie stelt ruim 283.000 euro beschikbaar.

Het beschikbaar stellen van OV-fietsen is een onderdeel van een project waarbij de landelijke overheid, de regio en het bedrijfsleven samenwerken om de bereikbaarheid van de regio te verbeteren.

Fietskluizen

Er is fors geïnvesteerd in fietsenstallingen, fietskluizen en OV-fietsen op treinstations, transferia en bij bushaltes. In de afgelopen tijd zijn er OV-fietsen op de P+R's van Hoogkerk, Haren, Euroborg en Kardinge gekomen. Als deze een succes zijn, komen ook fietskluizen op de nieuwe P+R's van Reitdiep en Meerstad.

De NS is verantwoordelijk voor de verhuur van de OV-fietsen. Reizigers in het openbaar vervoer die gebruik willen maken van een OV-fiets kunnen een OV-fietsabonnement op hun OV-Chipkaart laden.

Bankjes

Voor de provincie Groningen sluit het beschikbaar stellen van stallingen voor OV-fietsen op treinstations aan op een ander project, waarbij stations in het Noorden worden opgeknapt met nieuwe bankjes en wachtruimtes op de perrons. Ook krijgen ze extra fietsenstallingen. Doel is om zo het reizen met het openbaar vervoer aantrekkelijker te maken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.