Meevallertje voor verkeer op ringweg

Een meevallertje voor het verkeer op de ringweg van Groningen: de voor vandaag aangekondigde afsluitingen gaan niet door.

Wegenbouwers zouden vandaag en morgen bij bedrijventerrein Het Witte Lam twee opritten naar de oostelijke ringweg aanpakken. Die klus wisten ze volgens een woordvoerder van de provincie in het weekeinde al te combineren met andere werkzaamheden tijdens de grotere afsluiting.

De weekendafsluiting was ook al een dag eerder klaar dan verwacht: er kon zondag alweer verkeer over de ringweg. De wegenbouwcombinatie liet de noordzijde van de ringweg, die aanvankelijk ook meegenomen zou worden, zitten en deed juist meer aan de zuidkant. Vanaf volgende week komen de noordkant alsnog aan bod, samen met de resterende werkzaamheden.

Wegenbouwers zijn sinds eind juni druk met asfalteren (de laatste deklaag), belijnen en andere klussen die de grote ombouw van de noordelijke en met name de oostelijke ringweg van de afgelopen jaren afronden.

De weg kreeg meer rijstroken op de knooppunten, een nieuwe brug over het Van Starkenborghkanaal en vijf ongelijkvloerse kruispunten in plaats van verkeerslichten. Er kwamen ook nieuwe gecombineerde fietsviaducten annex ecoducten. De noordelijke ringweg is klaar op geluidsschermen na. Eind deze maand is het werk aan de oostelijke ringweg afgerond. Tijdens de ombouw van de zuidelijke ringweg treft de provincie op de westelijke ringweg maatregelen om de omleidingen op te vangen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.