Menterwolde niet langer onder toezicht provincie

De gemeente Menterwolde kan in financieel opzicht zijn eigen boontjes weer doppen. De provincie heeft dinsdagmiddag bekend gemaakt het preventief financieel toezicht op te heffen.

Menterwolde werd in december onder provinciale curatele gesteld omdat de gemeente geen sluitende begroting heeft gepresenteerd. Er is een tekort van meer dan een miljoen euro.

Dit voorjaar stelde de gemeente een nieuwe begroting op. In dat plan werd op tal van fronten de broekriem aangehaald. Zo is er fors bezuinigd op de plannen voor een multifunctioneel centrum voor Meeden. Daarmee werd bijna 70.000 euro op de tekorten weggewerkt. Ook werd op wegonderhoud (80.000 euro) en onderhoud sportterreinen (60.000) gekort. Met de sluiting van het Van der Noortbad in Muntendam houdt Menterwolde meer dan 150.000 euro in de knip. Ook op bibliotheekwerk, sociale voorziening en en zorg is bijna een kwart miljoen euro aan uitgaven weggestreept.

Het begrotingstekort van 1,1 miljoen euro werd daarmee omgebogen in een voordeel van 73.000 euro. De provincie heeft de nieuwe begroting goedgekeurd en heft daarmee het preventieve toezicht op.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.