Meyer Werft Papenburg: 400 man erbij voor drie cruiseschepen per jaar

De Meyer Werft in Papenburg voert dit jaar het bouwtempo op. De scheepsbouwer wil voortaan niet twee maar drie cruiseschepen per jaar afleveren.

Het familiebedrijf is tot en met 2023 volgeboekt. Dat betekent dat er tussen nu en 2023 vijftien cruiseschepen moeten worden afgeleverd. Twaalf van deze cruiseschepen varen volledig op LNG.

Vierhonderd mensen extra in dienst

Om aan de vraag te kunnen voldoen heeft Meyer in Duitsland vierhonderd mensen extra in dienst genomen. Dat aantal is nog niet toereikend om al het werk aan te kunnen. Daarom staan er nog vele vacatures open. De Meyer Werft heeft het lastig nieuw personeel aan te trekken, omdat de hogeropgeleiden ervoor kiezen om naar de grote steden als Frankfurt en München te gaan.

Positieve toekomst

Toch is de directie van de werf in het Emsland uiterst positief over de toekomst. ,,We hebben weliswaar een turbulent jaar achter de rug”, blikt Tim Meyer, een van de directieleden, terug op 2018. ,,Maar de vooruitzichten zijn goed en het aantal orders is groot.’’

Met de bouw en oplevering van de AIDAnova werd het grootste ooit in Duitsland gebouwde cruiseschip afgeleverd.

LNG

Het was tevens het eerste op LNG varend cruiseschip ter wereld. Daarmee heeft de werf, op gebied van milieu, nieuwe technologische stappen gezet. De bouw verliep niet helemaal zoals verwacht, waardoor de oplevering een vertraging van enkele weken opliep.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.