Milieuactivitisten lopen protestmars door Groningen voor beter klimaatbeleid

Veganisten en klimaatactivisten kwamen zaterdag in drie steden op de been tegen het menselijk ‘misbruik’ van dieren. In Groningen werd de protestmars afgerond met muziek en toespraken bij het Centraal Station. Foto Earth Strike

Enkele tientallen veganisten liepen zaterdag een klimaatmars door Groningen om te protesteren tegen het gebruik van dieren voor onder meer de menselijke voedselvoorziening en de ontwikkeling van cosmetica en medicijnen.

Tegelijkertijd kwamen ook in Amsterdam en Maastricht op de been voor dit gezamenlijke initiatief van het veganistische actieplaform Anonymous for the Voiceless en milieuorganisaties Extinction Rebellion, Earth Strike en Students4Climate.

In drie steden tweeduizend man op de been

In totaal bijna tweeduizend demonstranten deden mee, van wie 1500 in Maastricht. In Groningen maakten de actievoerders een ronde door de binnenstad, van Grote Markt via onder meer Vismarkt, Folkingestraat en het Groninger Museum. Bij het Centraal Station werd de actie afgerond met muziek en toespraken.

Scholierenbeweging wil klimaatdeltaplan

Mede-initiatiefnemer Extinction Rebellion, de organisatie achter de Europawijde scholierenprotesten voor een ander klimaatbeleid, kondigde aan dat ze dinsdag in Den Haag een oproep aan de Tweede Kamer overhandigd met voorstellen voor onder meer klimaatdeltaplan.

menu