Miljoen pillen vanuit Wirdum de wereld over

De paardenmelkerij De Lage Wierde van de familie De Winter in Wirdum levert jaarlijks al meer dan een miljoen poedertabletten over de hele wereld.

,,Ze gaan onder meer naar Canada en Nieuw Zeeland'', zegt oprichter Cor de Winter tijdens de open dag op zaterdag 13 juni. Hij zette de melkerij in 2000 naar Zeeuws, Belgisch en Duits voorbeeld op omdat de melk goed bleek voor allerlei kwalen. De melk wordt in Wirdum gevriesdroogd. Er worden allerlei producten van gemaakt.

De Winter zegt dat zijn geloof in God een belangrijke rol speelt in het bedrijf. Zondagmiddag is er om 16 uur voor de tweede keer een openluchtdienst met de Zing het Uit band waarin dat geloof centraal staat. ,,Voor iedereen, van welke kerk dan ook. En voor ongelovigen.'' Motto van de dienst is, met een knipoog naar de aardbevingen: Op de schaal van God ben jij een 10.0.

Op de open dag werden demonstraties en rondleidingen gegeven. Bezoekers mochten ook witte borreltjes van paardenmelk proeven (foto's). Er kwamen veel mensen op af.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.