Miljoenen extra voor Groninger woningen

Het budget voor de waardevermeerderingsregeling in het aardbevingsgebied is verhoogd naar 136,4 miljoen euro. Door 11,8 miljoen extra uit te trekken kunnen alle aanvragen worden behandeld, aldus Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders.

Via de waardevermeerderingsregeling kunnen huiseigenaren met aardbevingsschade maximaal 4000 euro krijgen om hun woning duurzamer te maken. De regeling bleek zo populair dat de 124,6 miljoen euro die ervoor was uitgetrokken onvoldoende was. De regeling werd daarom stop gezet.

Door de extra 11,8 miljoen euro kunnen in elk geval alle aanvragen van Groningers die zijn binnengekomen worden behandeld. Dat zegt woordvoerder Nicolette Steenbergen van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG).

Tot nu toe kwamen er 37.651 aanvragen binnen, aldus het NCG. Daarvan werden er 34.031 toegekend. Er zijn nog 2243 Groningers die wachten op een beslissing. In 1377 gevallen werd de aanvraag afgewezen omdat niet aan de voorwaarden werd voldaan. De meeste aanvragen komen uit de stad Groningen en uit Delfzijl. Het geld wordt het meest gebruikt voor de aanschaf van zonnepanelen en energiebesparend glas.

De Tweede Kamer eiste begin dit jaar dat de waardevermeerderingsregeling zou worden voortgezet. Hans Alders, het Gasberaad, de Groninger Bodem Beweging en de overheid praten momenteel over op welke manier dit moet gaan gebeuren. De verwachting is dat er in het najaar meer duidelijkheid komt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.