Miljoenenclaim van camping in Sellingen afgewezen

De rechtbank heeft een schadeclaim van 4 miljoen euro afgewezen die was ingediend door de eigenaar van camping De Papaver in Sellingen.

Doorschodt Papaver BV en Roos Beheer BV hadden dit bedrag geëist van de gemeente Vlagtwedde, de provincie en zandwinningsbedrijf Kremer. Dat gebeurde omdat Doorschodt ten onrechte niet in staat zou zijn gesteld de gronden aan de oostelijke kant van de Zuidplas in de omgeving van Sellingen recreatief te ontwikkelen.

Verzuimd

Doorschodt zegt dat de gemeente afspraken hierover niet is nagekomen en heeft de provincie verzuimd op te treden bij de ontgronding door Kremer. Volgens Doorschodt zou de zandwinner niet hebben voldaan aan voorschriften en besluiten die te maken hebben met de ontgrondingsvergunning. De campingeigenaar verwijst naar gesprekken met de gemeente, waarin al vanaf 2003 toezeggingen zouden zijn gedaan over het verwerven en het gebruik van de gronden aan de oostkant van de plas.

Geen overeenkomst

Volgens de rechtbank Noord-Nederland is echter nooit een overeenkomst tot stand gekomen. De gemeente heeft weliswaar steeds aangegeven dat ze gecharmeerd was van de recreatieplannen, maar tot een deal heeft dit niet geleid. Ook de provincie is niet zodanig in gebreke gebleven dat ze financieel moet bloeden. Datzelfde geldt voor de zandwinner die terecht bij de rechtbank betoogde dat er geen relatie is tussen de voorschriften van een ontgrondingsvergunning en de financiële belangen van het recreatiebedrijf.

De rechtbank heeft Doorschodt Papaver BV en Roos Beheer BV veroordeelt tot het betalen van 16.673,00 euro proceskosten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.