Minder koude nacht dan voorspeld; lokale wegen blijven glad

De voorspelde Noordpool-achtige temperaturen van meer dan tien graden vorst zijn uitgebleven. In Groningen en Drenthe was het een groot deel van de nacht rond 4 tot 5 graden onder het vriespunt.

De laagst gemeten temperatuur was woensdagnacht om 22.54 uur in Zuidbroek: :-8,9°C. Rond middernacht was het in Gasselternijveenschemond -6,7°C.

Rond half zeven donderdagochtend bleef de thermometer in Emmen steken op -4,5°C; in Assen was het op dat moment -4,8°C, evenals in de stad Groningen. In Zuidbroek, waar eerder de laagst gemeten nachttemperatuur van -8,9°C werd opgetekend was het om half zeven donderdagochtend -5,1°C.

Verwachting

Donderdag wordt een dag met wisselende bewolking, waarbij de temperatuur net onder 0 ligt. Komende nacht kan wel weer behoorlijk koud worden. Lokaal kan strenge vorst voorkomen, waarbij de temperatuur op de koudste plaatsen daalt tot rond -12 graden. Vrijdag overdag liggen de temparaturen rond nul en is in Groningen en Drenthe kans op sneeuw. Vrijdagavond is de verwachting dat het kwik oploopt tot boven nul en dat het gaat regenen.

Lokale wegen glad

Wie vandaag de weg op gaat moet rekening houden met gladde wegen. Volgens het KNMI komt met name op lokale wegen gladheid voor door sneeuwresten en bevriezing van natte weggedeelten.

Op de site Het weer actueel zijn weerstations in de buurt te vinden. Daar worden de minima en maxima bijgehouden, evenals de actuele temperatuur.

Weerbureaus: Steenkoude nachten op komst
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.