Minima Groningen toch succesvol gekleed voor sollicitaties

Wie gaat solliciteren vanuit een bijstandsuitkering, maar geen geschikte kleding heeft, kan vanaf 4 september terecht bij Dress for Success in Sappemeer.

Dress for Success wordt een aparte winkel (shop-in-a-shop) in Kledingbank Maxima aan de Molenraai in Sappemeer.

Afkomstig uit Amerika, telt de formule negen winkels in Nederland. 64 procent van de mensen die door Dress for Succes worden gekleed en voorbereid op de sollicitatie, slaagt.

,,Dress for Success Hoogezand-Sappemeer wordt de tiende Nederlandse winkel, bestemd voor klanten uit de hele provincie Groningen’’, zegt Henk Slagter, voorzitter van het samenwerkingsverband van Kledingbanken Maxima en oprichter van Dress for Success Hoogezand-Sappemeer.

Kledingbank Maxima

Vijf jaar geleden was de winkel in Hoogezand-Sappemeer de eerste van Kledingbank Maxima, inmiddels zijn er zes vestigingen in de provincie Groningen.

Commissaris van de Koning in Groningen, René Paas, ambassadeur van Kledingbanken Maxima, opent op 4 september de winkel in Sappemeer en de gerestylede kledingbank.

,,Wie een uitkering heeft en wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, kan bij onze winkel een afspraak maken voor een gratis kleedsessie en presentatie-advies’’, zegt Slagter. ,,Er wordt gewerkt op afspraak. Bij de telefonische intake wordt gevraagd naar wat voor werk er wordt gesolliciteerd en wat de maten van de sollicitant zijn.’’

Twee uur de tijd

Voor de sessie in Sappemeer wordt anderhalf tot twee uur uitgetrokken. Slagter: ,,Er is een één-op-één-kleedsessie in de Dress for Successwinkel. Belangrijk is dat de sollicitant kleding kiest die zowel bij de functie als de persoon past. Naast het geven van kledingadvies wordt ook aandacht besteed aan de presentatie: hoe laat je jezelf van je beste kant zien, wat moet je juist wel doen en wat niet.

Een sollicitatieset van Dress for Success bestaat uit bovenkleding, ondergoed/lingerie, schoenen en accessoires. Na afloop van het gesprek krijgt de sollicitant een folder mee met tips voor het sollicitatiegesprek, kleding en presentatie.

Outfit houden

Wie succesvol heeft gesolliciteerd en de baan heeft gekregen, mag niet alleen de sollicitatieoutfit houden, maar ook nog eens een tweede set kleding uitkiezen om naar het werk te dragen.

Kledingbank Maxima en Dress for Success ondersteunen mensen met een minimuminkomen (tot 115 procent van de bijstand) en werken uitsluitend met vrijwilligers.

Maxima in heeft kledingbanken in Sappemeer, Veendam, Winschoten, Stad, Delfzijl en Winsum. Gemeenten en provincie Groningen dragen bij in de kosten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.