Minimale verhoging voor huurders Groninger Huis

Een meevaller voor huurders van Woonstichting Groninger Huis. Ze krijgen per 1 juli te maken met een minimale huurverhoging van 1 procent.

Het extra bedrag bestaat grotendeels uit inflatie, heeft de corporatie gisteren laten weten. ,,De huren behoren tot de laagste in de regio.’’ Groninger Huis verhuurt zo’n 2660 woningen in elf dorpen in de gemeenten Menterwolde, Oldambt, Delfzijl en Appingedam.

Directeur-bestuurder Hilde van Ree meldt dat de minimale verhoging verschillende redenen kent. ,,In de eerste plaats heeft onze corporatie nooit meegedaan aan risicovolle projecten. Daarbij hebben we in het verleden onze woningen uitgerust met kunststof kozijnen. Dat maakt dat we weinig onderhoudskosten hebben.’’

De woonstichting zet de komende jaren in om verduurzaming en maakt haar huizen energiezuiniger. Ook op die manier wordt geprobeerd de lasten nog verder omlaag te brengen.

Overigens is Groninger Huis niet de enige woningcorporatie die een geringe verhoging doorvoert. Ook Acantus, die 13.000 huurwoningen beheert in Noordoost- en Oost-Groningen, belast haar huurders minimaal. ,,Gemiddeld gaat het om 0,7 procent, afhankelijk van de prijs die mensen nu betalen’’, laat woordvoerder Leonie Wedda weten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.